Wigilia firmowa 2018

Już od 119 zł/os.

Menu wigilijne – dania serwowane

Przystawka do wyboru

  • pieczony filet z łososia marynowany w musztardzie francuskiej i koperku
  • tortilla z łososiem i warzywami
  • rolmopsy z marynowanego śledzia podane z pieczonym ziemniakiem i sosem musztardowym

 

Zupa do wyboru

  • tradycyjny barszcz czerwony z rogalikami na cieście francuskim z grzybami i kapustą
  • Krem pieczarkowy podany jak cappuccino
  • Zupa grzybowa z lanym ciastem

 

Danie główne do wyboru

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym podana z ziemniakami oraz sałatką z rukoli i pomidorów
  • Karp w staropolskiej marynacie podany z opiekanymi ziemniakami i sałatką z kiszonej kapusty
  • Panierowany filet z miruny z sałatka ziemniaczaną i sałatką z kiszonej kapusty
  • Polędwica z dorsza w sosie śmietanowym podana z pierogami i kapustą kiszoną.

 

Deser do wyboru

  • Crumble jabłkowe z gałką lodów waniliowych
  • Mus z ciemnej i białej czekolady z nadzieniem imbirowym
  • Sernik z czekoladą

 

Bufet z napojami

  • Kawa
  • Herbata z sokiem imbirowym, malinowym
  • Woda z cytryną i miętą
  • Kompot z owoców

 

Dodatkowo możliwość zimnej płyty 40 zł/os – uzupełniana do 2 godzin

  • Mix pierogów
  • Ryba po grecku
  • 2 rodzaje śledzi
  • Sałatka z tuńczyka
  • Zapiekane papryki
  • Deska wędlin i serów
  • Sosy, dipy
  • Masło
  • Pieczywo
  • Wybór ciast