DSC_0361 (3)

W Dolinie Stawu proponuje swoim Gościom najwyższe kulinarne standardy przysmaków polskich, wzbogacone o śródziemnomorskie nuty.

Przykładowe menu

Przystawka

przystawka
  • Melon z prosciutto,
  • Wędzony łosoś z cytryną i grzanką.

Pierwsze danie

dobry-rosół-dyptyk
  • Tradycyjny rosół drobiowo – wołowy z domowym makaronem,
  • Krem z pieczarek podawany z łezką śmietany i grzankami,
  • Krem pomidorowy z świeżymi ziołami i tartą mozarellą.

Drugie danie

2 danie

Do wyboru 3 rodzaje mięs z dodatkami, podawane na półmiskach lub 1 serwowany rodzaj:

  • Udziec kaczki w jabłkach,
  • Kieszonki drobiowe z pesto,
  • Kotlet de volaille,
  • Schab faszerowany szynką i serem,
  • Pieczeń wołowa duszona w sosie własnym,
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym.

Deser

starowiślna

Puchar lodowy
(lody zamawiamy w najpopularniejszej lodziarni w Krakowie na ul.Starowiślnej )

Zimna płyta

zmina płyta 222
  • Półmisy mięs pieczonych, wędliny, kabanosy,kiełbasy.
  • Sałatki warzywne, śledzie, galareta.
  • Deska serów: żółty, długo dojrzewający, pleśniowy.
  • Patera świeżych, sezonowych owoców.

Dania ciepłe - do wyboru

barszcz-czerwony-z-krokietami
  • Sztuka mięsa z kluskami śląskimi,
  • Domowa kiszka z młodą kapustą,
  • Barszcz czerwony z krokietem,
  • Boeuf strogonow,
  • Bogracz – zupa gulaszowa z wołowiną, warzywami i kostką ziemniaczaną.